5 років тому вбили Павла Шеремета: в Києві вшановують пам'ять журналіста (Фото)

У центрі Києва сьогодні вшановують пам'ять журналіста Павла Шеремета, який був убитий 20 липня 2016 року, в результаті вибуху бомби, підкладеної під автомобіль. Про це повідомляє видання "Українська правда".

Повідомляється, що на місце загибелі журналіста на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького прийшли колеги та друзі Шеремета, щоб вшанувати його пам'ять. Люди принесли плакат "Політична справа Павла Шеремета".

За 5 років, які пройшли з моменту вбивства, слідство не встановило замовників злочину, справу стосовно тих, кого в МВС вважають виконавцями, розглядає суд. Йдеться про ветерана Андрія Антоненка, а також лікарів та волонтерів Яну Дугар та Юлію Кузьменко.

Довідка: Павло Шеремет працював в Україні з 2012 року, він був співробітників "Української правди", "Радіо Вести" і телеканалу "ТВі". Був відомий як противник режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

У 2020 році, в четверту річницю вбивства Шеремета, на місці його загибелі було відкрито пам'ятний знак, який виконаний у формі символічного білого аркуша паперу, на якому написані ім'я та прізвище загиблого журналіста. Автором меморіалу є відомий український скульптор Назар Білик.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися