У Києві на парковках понівечили інформаційні таблички (ФОТО)

Знаки залили фарбою, зеленкою та роздряпали

У Києві на паркувальних майданчиках вандали понівечили 24 інформаційні таблички. Про це повідомив начальник Управління з паркування у столиці Дмитро Рахматуллін, передають "Коментарі".

Переважна більшість пошкоджених у центрі Києва нових табличок розташовані у тих місцях, де є нелегальні паркувальники, зазначають у мерії. Інформаційні знаки, які встановили нещодавно, залили фарбою та зеленкою або роздряпали гострим предметом. Усі пошкодження зафіксували у столиці у ніч із 18 на 19 липня. Саме з 19 липня водіїв, які не сплатили за паркування, почнуть штрафувати, зазначив Рахматуллін.

"Двотижневий період лояльності закінчився, — сказав начальник Управління з паркування у Києві. — Готівка, передана в руки самозванцям, не звільняє водіїв від обов’язку офіційної сплати за паркування".

У мерії Києва назвали такі дії нелегальних паркувальників "оголошенням війни" та пообіцяли звернутися до поліції щодо покарання вандалів, причетних до пошкодження інформаційних табличок на паркмайданчиках. Збитки від вандалізму оцінюють у 15 тисяч гривень. Таблички ж у мерії Києва пообіцяли відновити.

Нагадаємо, у Києві з 1 липня набули чинності нові тарифи на паркування автомобілів на муніципальних майданчиках вздовж доріг та вулиць у центрі й поблизу центру столиці. Найвища вартість паркування — у центрі столиці. За одну годину доведеться заплатити 35 грн. У прилеглих до центру Києва територіях вартість однієї години паркування становить 25 грн. Не змінилися тарифи на паркінг у спальних районах столиці — 5 грн за годину. Безкоштовним залишилось паркування у вихідні та святкові дні, а також з 22:00 до 08:00 — у робочі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві цієї осені на 30-40% можуть зрости ціни на гарячу воду та опалення під час нового опалювального сезону. Зростання комунальних тарифів пов’язане з тим, що уряд України скасував обов’язки закупівлі газу для теплопостачальників, що покладались на НАК "Нафтогаз". Тепер комунальні підприємства мають купувати газ за ринковими цінами.

Читайте также