У Києві зростуть ціни на гарячу воду та опалення: що відомо

Киянам пояснили, чому може зрости вартість комунальних тарифів

У Києві цієї осені на 30-40% зростуть тарифи на гарячу воду та опалення під час нового опалювального сезону. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

За його словами, зростання комунальних тарифів пов’язане з тим, що уряд України скасував обов’язки закупівлі газу для теплопостачальників, що покладались на НАК "Нафтогаз". Тепер комунальні підприємства мають купувати газ за ринковими цінами.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв зауважив, що відтепер теплопостачальні підприємства не мають спеціальних умов закупівлі газу за післяплатою. Посадовець наголосив, що це створює критичну ситуацію та загрозу для початку опалювального сезону у Києві.

Столична влада намагається вирішити проблему з високими цінами на газ з Кабінетом міністрів України. Зокрема, влада Києва пропонує на період коливань ринкових цін закуповувати для населення газ українського виробництва, адже він дешевше імпортного. Це дозволить стабілізувати ситуацію з розрахунками, вчасно придбати газ для старту опалювального сезону та уникнути підвищення тарифів на гарячу воду та опалення, вважають у КМДА.

Вартість газу у структурі тарифів "Київтеплоенерго" досягає 80%, зазначили у КМДА. За даними відомства, борг населення за опалення та гарячу воду у Києві наразі становить 3,6 млрд грн. Тому киянам запропонували сплачувати комунальні рахунки авансовими платіжками

Нагадаємо, у Києві з 1 липня набрали чинності нові тарифи на паркування автомобілів на муніципальних майданчиках вздовж доріг у центрі та поблизу центру столиці. Найвищою вартість парковки буде в центрі столиці. За одну годину доведеться заплатити 35 грн. У прилеглих до центру Києва територіях вартість однієї години паркування становить 25 грн. Не змінилися тарифи на парковку в спальних районах столиці — 5 грн за годину. Безкоштовним залишаться парковки у вихідні та святкові дні, а також з 22:00 до 08:00 — у робочі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як змінилися ціни на продукти та комунальні послуги у Києві та області. Окрім того, у столиці влітку 2021 року можуть підвищити ціни на проїзд у громадському транспорті та метро приблизно до 12-15 гривень за одну поїздку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


25

9 липня 2021, 10:56

Не, ну хуже-то не стало, да, зелибобы

Олег

8 липня 2021, 20:12

Как только открываю новости. Подорожает, ценны выросту и,т д.какого хрна они там делают в ВР. Зачем они вообще нужны? Скоро летом будут отопление включать. Идиотизм! Страна не победила. Нет слов!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися