У Києві готуються до опалювального сезону: що нового

Про підготовку столиці до нового опалювального сезону розповіли у КМДА

У Києві мешканцям пропонують платити за опалення авансом. Про це під час пресконференції заявив директор СП "Енергозбут" комунального підприємства "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатін, передають "Коментарі".

За його словами, мешканці столиці у рахунках за житлово-комунальні послуги за червень, які кияни отримають у липні, з’явиться окремий рядок із рекомендованим авансовим платежем за опалення. Таким чином кияни зможуть оплачувати за опалення наперед та зменшити навантаження на сімейний бюджет узимку, зазначив Лопатін. У рахунках киян авансовий платіж відображатиметься як переплата, додав він.

"Цей авансовий платіж є цілком добровільний. Він розрахований як середня зважена по місту вартість опалення за попередній опалювальний сезон, розбита на частини по 30% та становить близько 10 грн з квадратного метру опалювальної площі. Ще раз наголошую — це саме рекомендований платіж, який зазначено окремою строкою у платіжному документі", — заявив директор СП "Енергозбут".

За даними Київської міської державної адміністрації, борг за опалення та гарячу воду у Києві наразі становить 3,6 млрд грн.

"Це майже 2 млрд грн за послуги централізованого опалення та 1,5 млрд грн — за послуги з гарячого водопостачання", — повідомив директор СП "Енергозбут".

Нагадаємо, у Києві з 1 липня набрали чинності нові тарифи на паркування автомобілів на муніципальних майданчиках вздовж доріг у центрі та поблизу центру столиці. Найвищою вартість парковки буде в центрі столиці. За одну годину доведеться заплатити 35 грн. У прилеглих до центру Києва територіях вартість однієї години паркування становить 25 грн. Не змінилися тарифи на парковку в спальних районах столиці — 5 грн за годину. Безкоштовним залишаться парковки у вихідні та святкові дні, а також з 22:00 до 08:00 — у робочі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як змінилися ціни на продукти та комунальні послуги у Києві та області. Окрім того, у столиці влітку 2021 року можуть підвищити ціни на проїзд у громадському транспорті та метро приблизно до 12-15 гривень за одну поїздку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ким

6 липня 2021, 14:46

Их понять можно, что они хотят авансом за отопление, так как многие не платят и есть долги по 20к, но и люди блин не печатают деньги. Я извиняюсь в холодно однушке почти 1000 грн за отопление... это вообще что. Многие поэтому сразу смотрят в новостроях Киева https://vn.com.ua/catalog/kievskaya-oblast/kiev из чего дом и есть ли утепление, и чтоб можно было регулировать подачу тепла

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися