Стало відомо, коли у Києві підвищать ціни на проїзд

У Києві влітку 2021 року, швидше за все підвищать ціну проїзду в громадському транспорті та метро приблизно до 12-15 гривень за одну поїздку. Таку думку висловив експерт з транспортного планування Дмитро Беспалов в колонці для видання "Liga.net".

За його словами, тариф на проїзд в транспорті повинен бути, в першу чергу, справедливим. Він зазначив, що тариф у 21 гривню, який вимагають столичні транспортники таким не є. Беспалов сказав, що кияни не можуть бути впевненими в бездоганній роботі комунальних підприємств, які працюють з бюджетом міста.

Також він зазначив, що з 2016 року місто чекає на транспортну реформу, яка дозволила б скоротити витрати та знизити собівартість перевезення одного пасажира при скороченні дублюючих маршрутів.

Експерт згадав про те, що в місті є комунальний транспорт і маршрутки, через які роками прокручують мільярди готівки. Це лише консервувало нинішню систему, у якій є свої куратори та інтересанти.

На його думку, підвищення проїзду в Києві варто чекати вже влітку, проте не до 21-25 гривень, а до 12-15 за одну поїздку. Він пояснив це тим, що влітку люди будуть у відпустках і сприймуть це легше.

Також він сказав, що після подорожчання, якість послуг в столичному транспорті не збільшиться, оскільки для цього немає ніяких передумов. Теж саме експерт заявив і щодо можливого підвищення зарплат транспортників.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві очікуються грози та проливні дощі.

Читайте також про відключення газу в Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися