У центрі Києва почали зносити історичний будинок, щоб побудувати ЖК (Фото)

У центральній частині столиці почали демонтаж історичного будинку Василя Малина, який був зведений в кінці XIX століття заради будівництва нового житлового комплексу. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив активіст Дмитро Перов.

За його словами, місцеві жителі повідомляють про те, що будинок Василя Малина, який був побудований в 1890 році на вулиці Тургенєвська, 22, почали розбирати. Він зазначив, що у 2018 році вже була спроба знести цей історичний будинок, однак через суспільний резонанс демонтаж був припинений. На місці двоповерхової історичної садиби планують побудувати новий житловий комплекс.

Нагадаємо, що н
а найближчому засіданні, яке відбудеться 22 липня, депутати Київської міської ради можуть прийняти скандальний детальний план територій Оболоні, який передбачає тотальну забудову району.

Детальний план територій Оболоні в межах вулиці Північній, Оболонського проспекту, вулиці Прирічній, проспектів Героїв Сталінграда та Маршала Малиновського передбачає забудову площі понад 430 га. У плані не передбачено будівництва нових шкіл і лікарень.

У записці до проекту рішення немає пояснень заміни функціонального призначення території з громадської на житлову, а це 19 гектар. ДПТ передбачає будівництво 3082 нових квартир, а це понад 8000 нових жителів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися