У Києві встановлять першу автоматичну парковку за 3,6 млн гривень

Установка з'явиться на паркувальному майданчику Житнього ринку

У Києві нарешті встановлять першу у місті автоматичну парковку, яку чиновники КМДА обіцяли встановити ще у травні 2017 року у дворі столчной мерії на Хрещатику, 36.

Дмитро Рахматуллін, заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА заявив, що у КМДА запланували встановити автоматичну парковку у першому кварталі 2020 року, але вже не у дворі мерії, а на паркувальному майданчику Житнього ринку, там є доступ до електроживлення. Також Рохматулін додав, що автоматична парковка була закуплена кілька років тому за бюджетні кошти. Вона абсолютно нова і у розібраному вигляді зберігалася на території одного з комунальних підприємств під охороною. 

В інспекції з паркування кажуть, що на автоматичній парковці зможуть паркуватися усі бажаючі. Для її встановлення буде необхідно побудувати потужний фундамент з поглибленням у землю на півтора метра.

Повідомляється, що управляти першим механічним паркуванням буде КП "Житній ринок". Парковка буде передана їм з балансу Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.Така парковка буде розрахована на 12 автомісць. За площею вона займає усього два з половиною паркувальних місця. Тобто на місці двох машин буде стояти 12. Вартість однієї години паркування становитиме, приблизно 7 або 10 гривень.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", за пів року зі столичних вулиць евакуювали понад 3 тисячі авто.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися