У Києві можуть перестати продавати сигарети і алкоголь в супермаркетах: подробиці

В українській столиці можуть припинити продавати алкогольну і тютюнову продукцію в супермаркетах. У Верховну Раду внесли законопроект, який забороняє торгівлю алкоголем і сигаретами в великих магазинах. Про це стало відомо з відповідного документа на сайті парламенту.

Проект закону передбачає заборону на продаж пива, крім безалкогольного, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, які використовується в електронних сигаретах, пристроїв для вживання тютюнових виробів без  згоряння в приміщеннях магазинів, які продають харчові продукти, товари для дітей або спортивні товари.

Згідно з документом, якщо магазини будуть здійснювати продаж алкоголю і сигарет, то отримають штраф у розмірі десяти прожиткових мінімумів, а саме - 23 790 гривень. Депутати пропонують створити спеціалізовані торгові точки, куди перенесуть продаж алкоголю і сигарет. У цих точках буде продавати тільки зазначені товари.

Нагадаємо, що в центральній частині столиці почали демонтаж історичного будинку Василя Малина, який був зведений в кінці XIX століття заради будівництва нового житлового комплексу. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив активіст Дмитро Перов.

За його словами, місцеві жителі повідомляють про те, що будинок Василя Малина, який був побудований в 1890 році на вулиці Тургенєвська, 22, почали розбирати. Він зазначив, що у 2018 році вже була спроба знести цей історичний будинок, однак через суспільний резонанс демонтаж був припинений. На місці двоповерхової історичної садиби планують побудувати новий житловий комплекс.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ГОСТЬ

22 липня 2021, 13:54

И СУПЕРМАКЕТАМ ОСТАНЕТСЯ ТОРГОВАТЬ ГНИЛОЙ КАРТОШКОЙ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися