Як отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі: роз’яснення КМДА

У Департаменті освіти і науки КМДА пояснили механізм бюджетного фінансування

У Києві можна отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі дошкільної або базової середньої освіти. Про це у відповідь на запит журналіста порталу "Коментарі" роз’яснили у Департаменті освіти і науки Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

У Департаменті освіти і науки Київської міської державної адміністрації пояснили, що у столиці затверджено порядок видатків на дошкільну освіту у столиці, зокрема для приватних закладів за надання освітніх послуг дитині, яка проживає та зареєстрована у Києві. Розмір базового фінансового нормативу бюджетного забезпечення, затверджений Київською міською радою, у 2021 році складає 4036 гривень.

Для отримання такої компенсації з бюджету столиці суб’єкту надання послуг дошкільної освіти у Києві потрібно звернутися до управління освіти районної державної адміністрації та надати перелік документів:

— копію рішення органу ліцензування про видачу ліцензії на право провадження освітньої діяльності у сфері дошкільної освіти або копію ліцензії;

— копію договору про надання освітніх послуг, укладеного між суб’єктом освітньої діяльності, що забезпечує здобуття дошкільної освіти, зокрема приватним або корпоративним закладом дошкільної освіти міста Києва та фізичною особою (отримувачем послуги);

— копію документу, що підтверджує право дитини на отримання компенсації вартості надання освітньої послуги з урахуванням базового фінансового нормативу бюджетної забезпеченості.

Управління освіти райдержадміністрації опрацьовує отримані від суб’єкта освітньої діяльності, зокрема від приватних або корпоративних закладів, документи. Після цього управління освіти райдержадміністрації у Києві ухвалює рішення щодо надання компенсації та укладає тристоронній договір між суб’єктом освітньої діяльності, що забезпечує здобуття дошкільної освіти, управлінням освіти райдержадміністрації та батьками (опікунами), діти яких навчаються у закладах дошкільної освіти, зокрема у приватних чи корпоративних. Компенсація за освітні послуги здійснюється за фактично надану освітню послугу з бюджету щомісяця.

Приватний заклад середньої освіти може отримати освітню субвенцію, яка спрямовується на оплату праці з нарахуванням педагогічних працівників такого закладу, пояснили у Департаменті освіти і науки Київської міської державної адміністрації. Головними розпорядниками бюджетних коштів для закладів середньої освіти є райдержадміністрації. Для отримання субвенції приватний заклад середньої освіти має подати до райдержадміністрації до 31 січня поточного року підписані керівником такого закладу письмову заяву про надання субвенції, відомості про контингент учнів (за рівнями загальної середньої освіти), які здобувають загальну середню освіту у закладі станом на 5 січня поточного року за довільною формою, та копії документів, які підтверджують відповідність вимогам закладу для отримання освітньої субвенції. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися