У центрі Києва облаштовують новий сквер: подробиці

Капітальний ремонт зони відпочинку розпочали у Печерському районі столиці

У Печерському районі Києва розпочали капітальний ремонт і благоустрій нового скверу. Про це повідомив голова Постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Київської міської ради Михайло Терентьєв, передають "Коментарі".

За його словами, роботи з капітального ремонту розпочаті у сквері, розташованому по вулиці Тверський тупик у Печерському районі Києва. Благоустрій територій зони відпочинку проводять за дорученням мера столиці Віталія Кличка.

Під час робіт з благоустрою у сквері висадять нові дерева, влаштують газон і садову композицію. У зоні відпочинку встановлять ліхтарі на сонячних батареях, лави та урни.

Крім того, до скверу буде обмежено в'їзд транспорту. Для цього тут встановлять спеціальний пристрій — болард. У Київській міській раді також пообіцяли, що в оновленому сквері на Печерську з’явиться спортивний майданчик.

Нагадаємо, у Києві висадили тисяч рослин у композицію за мотивами "Нової хвилі" голландського ландшафтного дизайнера Піта Удольфа. Нова квіткова композиція з’явилася у столичному парку "Веселка", розташованому на столичних Нивках у Шевченківському районі Києва. Її створили із 13 тисяч багаторічних рослин за досвідом Нідерландів. Загальна площа квіткової композиції сягає тисячі квадратних метрів.

Тим часом у затоці на столичних Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею у 7,5 гектарів. Як відбувається створення нової зони відпочинку, дивіться на порталі "Коментарі". Наразі на Осокорках облаштовують зелену зону площею у понад два гектари. У парку є вихід до водойми та пляж, раніше на цій території було звалище будівельного сміття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у центрі Києва встановили екологічний модуль з моху, який очищає повітря в радіусі 50 метрів, фільтрує пил і зменшує шум.

На екологічній конструкції у сквері Небесної сотні розміщено кілька видів моху. Вони відрізняються за формою та кольором. Кияни та гості столиці фотографуються з незвичною зеленою стіною. Біля цієї локації знаходиться лава, де у прохолоді рослин можна відпочити в спеку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Николай

26 липня 2021, 04:25

Блядь, готовится строительство нового ТРЦ.х

Виктория

25 липня 2021, 21:03

А на метро "Минская," не хотите создать сквер, здесь и детская поликлиника и взрослая поликлиника и такая антисанитария киоски вплотную жарят чебуреки канализации нет......когда уже вам буде достаточно денег.....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися