Вчителям у столиці підвищать зарплату

Всього на освіту в наступному році з бюджету міста планують виділити рекордну суму – 21 мільярд гривень

 У наступному році вчителям у Києві підвищать заробітну плату на 9 відсотків, порівняно з 2019 роком. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час звіту про виконану роботу.

Всього на освіту в наступному році з бюджету міста планують виділити рекордну суму – 21 мільярд гривень. Зазначається, що 5,1 мільярда гривень стануть продовженням міської програми "Гроші ходять за дитиною". 2 мільярди гривень буде направлено на спорудження нових та реконструкцію існуючих дитсадків та шкіл.

Мер міста розповів, що черга в дитячі садки міста нині скоротилася до 2,4 тисячі дітей. Але, в той же час, існує 3 тисячі вільних місць у дитсадках столиці. Так склалося тому, що в різних районах склався різний попит і пропозиція на дошкільну освіту. Цю ситуацію влада столиці буде вирівнювати.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", наступного року в Києві планують збільшити кількість евакуаторів. Мер столиці розповів, що у 2020 році для наведення ладу з парковками влада планує укомплектувати інспекцію з паркування, збільшити кількість евакуаторів мінімум до 100 одиниць, забезпечити цілодобовий режим їх роботи, впровадити автоматизовану систему контролю оплати послуг за паркування, а також перейти на автоматизовану фіксацію порушень правил зупинки, стоянки, паркування авто у режимі фото-відеозйомки. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися