У Києві руйнуються конструкції на мосту Патона (Фото)

В українській столиці продовжує руйнуватися одна з головних переправ через річку Дніпро - міст Патона, який визнано аварійним і знаходиться в критичному стані. Про це на своєму акаунті в Twitter повідомив користувач під ніком "Сергій з Києва".

На фото можна побачити, що деякі частини огорожі на мосту Патона відокремилися від загальної конструкції споруди. Дерев'яні поручні від'єдналися від металевої частини переправи, а сам міст виглядає дуже пошкодженим корозією.

Довідка: міст Патона ввели в експлуатацію в листопаді 1953, участь в проєктуванні та зведенні переправи брав академік Євген Патон, в честь якого і назвали міст. Це була перша цільнозварена переправа в світі. До 2004 року по мосту Патона їздили трамваї.

Переправу ремонтували всього один раз в 2004 році, тоді ж і провели демонтаж трамвайних колій. З того часу проводили лише ремонт окремих ділянок моста. Вперше про необхідність реконструкції заговорили ще в 1990-х роках, проте тоді на це не було грошей.

У 2008 році знову було піднято питання реконструкції переправи в зв'язку з підготовкою до проведення Євро-2012. Тоді був розроблений проект, який передбачав зменшення навантаження моста за рахунок покриття, що дозволило б збільшити кількість смуг з 6 до 8, однак через брак грошей проект відклали на невизначений термін. У 2020 році міст Патона визнали аварійним і закрили дві крайні смуги через небезпеку для водіїв.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


аом

16 серпня 2021, 10:27

Поверніть, сволоти, вкрадені гроші та відремонтуйте міст, тварі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися