Рівно 49 років тому почали будувати Чорнобильську АЕС: історичні знімки (Фото)

На півночі Київської області рівно 49 років тому стартували роботи зі зведення Чорнобильській атомній електростанції, на якій трапилася найбільша техногенна катастрофа в історії в квітні 1986 року. Про це повідомили на сторінці краєзнавчого музею міста Славутича та ЧАЕС в Facebook.

Відомо, що 15 серпня 1972 року в 11 ранку пройшла урочиста церемонія, на якій залили Берви кубометр бетону в основу головного корпусу першої черги Чорнобильської АЕС, а також відбулася закладка нержавіючої капсули з листом майбутнім поколінням.

Нагадаємо, що раніше в Національній академії наук України прокоментували інформацію про ядерні реакціях всередині зруйнованого реактора Чорнобильської АЕС, які можуть привести до аварії в майбутньому.

Повідомляється, що ядерні реакції в Чорнобильському реакторі не перевищують норм безпеки, а зростання щільності потоку нейтронів спостерігається після встановлення нового саркофага ( "Укриття-2") над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Фахівці заявили, що ще в 2015 році передбачили подібний розвиток подій і збільшення щільності потоку нейтронів, якщо атмосферні опади перестануть потрапляти всередину об'єкта "Укриття" після установки нового конфайнмента в проектне положення.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися