У Києві на місці масових поховань встановили сцену до Дня Незалежності (Фото)

У центрі столиці в Маріїнському парку встановили сцену до святкування 30-річчя Незалежності України на місці масових поховань учасників революції 1917-1921 років. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Прокопів.

За його словами, монтажні роботи по установці сцени тривали прямо на братському похованні учасників Української Революції 1917-1921 років, це поховання знаходиться в реєстрі нерухомих пам'яток.

На фото можна побачити, що сцена стоїть прямо на пам'ятному знаку. Чиновник зазначив, що сцену можна було встановити й в іншому місці.

Нагадаємо, що в Києві забудовники хочуть погубити озеро Малий Небреж і ще одна водойма без назви на Осокорках. Про це заявили в Київському еколого-культурному центрі. Громадські активісти зазначають, що в Києві триває практика знищення забудовниками озер. Як приклад наводять історію з озером Качин, яке офіційно озером не рахується.

У столиці чимало озер, які повністю або частково вже віддані під забудову, підкреслюють в Київському еколого-культурному центрі. Це озера Небреж і Малий Небреж, частково - Вирлиця та озеро без назви, розташоване на початку вулиці Малевича.

Біля озера Малий Небреж і водойми, що поруч із ним, на Осокорках вже встановили паркан забудовників, будиночки для будівельників і охорони. На плакаті поруч з парканом повідомляється, що тут будуватимуть зону відпочинку. Однак активісти вважають, що ці дві невеликі ділянки дикої природи в озер з качками, черепахами та рибою будуть або загорнені в бетон, або засипані під будівництво розважальних закладів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Алекс

19 серпня 2021, 13:28

Бабий яр ожидает новое название - Парк культуры!

Станслав

19 серпня 2021, 12:34

Моральные УРОДЫ от администрации!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися