В аеропортах Києва та Борисполя посилять заходи безпеки

Українські рятувальники перейшли на посилений режим несення служби

В міжнародних аеропортах "Київ" (Жуляни) та "Бориспіль" посилять заходи безпеки. Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України, передають "Коментарі".

За даними рятувальників, підрозділи ДСНС перейшли на посилений режим несення служби відсьогодні, 21 серпня. Це пов’язано з проведенням заходів із нагоди 30-річча Незалежності України та Дня Державного прапора України. Посилені заходи безпеки діятимуть до ранку 25 серпня.

Особливу увагу рятувальники приділятимуть моніторингу техногенної та пожежної безпеки на об'єктах із масовим перебуванням людей, зокрема у міжнародних аеропортах Києва та Борисполя. У Державній службі з надзвичайних ситуацій зазначили, що також заходи безпеки посилені у місцях проведення святкових заходів.

За даними відомства, загалом на території України на чергуванні перебуває близько 8600 рятувальників та 2800 одиниць техніки, зокрема майже 700 рятувальників і 110 одиниць техніки на об’єктах проведення святкових заходів. Окрім того, чергують дев’ять повітряних суден, з них один літак і два гелікоптери в аеропорту "Київ", додали у ДСНС. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві під час святкування 30-ї річниці Незалежності України продовжать рух метрополітену, також закриють на вхід і вихід деякі станції. В ніч з 24 на 25 серпня столичне метро подовжить графік роботи на дві години. 23 серпня закриють вхід і вихід станцію метро "Золоті Ворота" з боку вулиці Володимирська, а 24 серпня з початку роботи й до 13:00 закриють станцію "Майдан Незалежності" і перехід на станцію "Хрещатик", поїзди будуть проїжджати без зупинки. Крім цього 24 серпня з 08:00 до 13:00 буде закритий вхід і вихід на станцію "Хрещатик" з боку Алеї Героїв Небесної Сотні.

Читайте також, що під Києвом з’явився рекордний герб України. Тризуб, який видно з вікон літаків, знаходиться неподалік міжнародного аеропорту "Бориспіль". Герб України висіяли із понад 406 тисяч насінин. Державний символ 138 метрів завширшки та понад 245 метрів завдовжки. Його площа становить понад 338,5 квадратних метрів. Герб велетенських розмірів визнали національним рекордом України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися