У Києві побудують магістраль для велосипедистів

Велодоріжка з'єднає міст Патона і Поштову площу

У столиці прокладуть нову веломагистраль. Вона простягнеться від мосту Патона до Поштової площі, магістраль планують розмістити вздовж Набережного шосе. Про це йдеться в розпорядженні Київської міської державної адміністрації.

Протяжність велодоріжки складе п'ять кілометрів. На її створення з нгородского бюджету виділять 184,2 мільйона гривень. Для порівняння, капітальний ремонт двох з половиною кілометрів Набережного шосе обійшовся в 137,8 мільйона гривень в цифрах 2017 року.

Міська влада закінчила ремонт Набережного шосе кілька років тому, однак велодоріжку так і не побудували. Тепер цей проект вирішили втілити в життя. Веломагистраль розташують на місці демонтованих трамвайних шляхів. Згідно з проектом, доріжку зроблять асфальтобетонною, на всьому протязі обладнують LED — світильники. Проектом передбачається також створення зон відпочинку та станції ремонту велосипедів.

Як повідомляв портал "Коментарі", аналитики передбачають високу популярність двоколісних засобів пересування на електричній тязі в найближчі роки. Так, на думку фахівців, у трирічній перспективі в світі буде продано близько 130 млн електровелосипедів. Передбачається, що такий транспорт випередить за кількістю інші електричні види транспортних засобів вже через рік. Завдяки зручності, відносно низькою вартістю вони можуть зайняти нішу автомобілів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися