У столиці перевірили роботу ринків: виявлено ряд порушень, - Госпотребслужба

Багато ринкив Києва не дотримуються вимог роботи при карантині

В ході перевірок столичних ринків з метою визначити виконання карантинних вимог, що були виявлені десятки порушень. Про це повідомляє Держспоживслужба.

Фахівці відомства освідували 154 об'єкти, з них — 41 ринок.

В результаті перевіряючі виявили низку порушень, серед яких порушення мікроклімату, відсутність санітарного контролю на вході, сумнівні дезінфікуючі засоби та інше.

Зокрема, на ринках були виявлені наступні порушення:

Частково не дотримуються показники мікроклімату в приміщеннях – "Агроринок". вул. Вербицького, 32; "Оптима", вул. Мурманська, 6-Д, "Лівобережний" вул. Сверстюка, 3, "Оболонь" вул. Героїв Дніпра, 41, Печерський ринок, Печерська площа, 1. Вул. Бойчука, 1/2; "Бессарабський ринок", Бесарабська площа, 2.

Не дотримуються вхідного санітарного контролю та соціальної дистанції – ринок "Колібріс", вул. Леся Курбаса, 6.

Не проводиться наскрізне провітрювання приміщень кожні 3 години – ринок "Дніпро" бул. Кольцова, 12.

Не систематична термометрія працівників – т/м "Дарниця", вул. Попудренка, 5.

Використовуються сумнівні дезінфекційні засоби, що не мають державної реєстрації – т/м "Вирлиця", вул. Декабристів, 12-А.


Як повідомляв портал "Коментарі", раніше Міністерство охорони здоров'я пом'якшило карантинні норми для ринків. Про це рголовний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив на своїй сторінці в Facebook. Ляшко опублікував постанову головного державного санітарного лікаря з організації торгівлі на ринках в умовах карантину від 6 червня. Нова постанова містила низку важливих пунктів, в числі яких: дозвіл працівникам потрапити на ринок тільки після вимірювання температури; наявність місць для обробки рук антисептиками при вході на ринок; на десять квадратних метрів площі ринку повинен бути один покупець; допуск на ринок тільки в захисній масці; регулярне проведення дезінфекції поверхонь; наявність на видних місцях інформації про профілактику COVID-19.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися