Йдемо купатися: названо найчистіші пляжі Києва

На деяких пляжах Києва купатися заборонено

Пляжний сезон, незважаючи на ряд карантинних обмежень, відкритий. Але не на кожному з 14 столичних пляжів створені необхідні умови для відпочинку громадян. Найчистіша вода, згідно лабораторних досліджень, на пляжах "Троєщина" і "Пуща-Водиця". Про це повідомив директор з розвитку зон рекреації КП "Плесо" Костянтин Пигуля.

"У Києві 14 пляжів. На пляжах "Троєщина" і "Пуща-Водиця" найчистіша вода з останніх лабораторних досліджень", - сказав він.

Для відпочинку краще відвідувати комунальні пляжі, ніж приватні, оскільки на комунальних пляжах регулярно роблять всі необхідні заміри і перевіряють чистоту води. А також там, в разі будь-якої надзвичайної ситуації, вам одразу ж нададуть допомогу.

Пигуля зазначив, що у комунальників є система оповіщення для людей: зелені прапорці - купатися дозволено, жовті - не рекомендується, червоні - заборонено.

Також він порадив киянам не купатися після дощу:

"Вода каламутна, темно-коричневого кольору - це сходження зливостоків. Щодня бачите в Києві дощі - і пісок, пил, все потрапляє у Дніпро. Загальносвітова практика - 24 години після великих опадів купатися у ріку, в море ніхто не йде".

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше в МОЗ назвали умову, при якому можна не надягати маску на пляжі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися