Вулиці Києва зачистили від сотні кіосків та МАФів (ФОТО)

Комунальники розповіли, де незаконних споруд було найбільше

У Києві за тиждень знесли сто кіосків і незаконних споруд, з них найбільше — у Дніпровському районі столиці. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства "Київблагоустрій", передають "Коментарі".

За даними столичних комунальників, деякі власники тимчасових споруд допомогли демонтували свої об’єкти. Лише за тиждень у Києві комунальники прибрали 100 тимчасових споруд, гаражів та автомобільних лавок. Серед них 35 об'єктів демонтували у Дніпровському районі столиці. Серед лідерів з демонтажу незаконних споруд є інші райони Києва.

Так, з 23 по 29 серпня в Оболонському районі комунальники демонтували 28 незаконних об’єктів, а у Солом’янському — 18. Проте значна частина незаконних споруд на вулицях Києва — це сезонні точки стихійної торгівлі. Їх за тиждень демонтували 65.

У комунальному підприємстві "Київблагоустрій" нагадали, що перед демонтажем власника тимчасової споруди обов’язково попереджають приписом. Тож він має надати дозвільні документи на розміщення споруди, демонтувати її самостійно або демонтаж проведуть столичні комунальники.

Нагадаємо, результати опитування показали, що понад дві третини киян підтримують рішення міської влади прибрати торгові кіоски (МАФи) з підземних переходів столиці. Згідно з опублікованими даними, 73% жителів столиці позитивно оцінюють ініціативу КМДА прибрати МАФи з підземних переходів Києва і лише 9% опитаних поставилися до цього рішення негативно, а 14% - нейтрально. 81% киян підтримує заборону на продаж тютюнових виробів у МАФах поруч зі школами й дитячими садами (13% - проти). 69% виступає за заборону продажу алкоголю в кіосках (19% - проти). 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися