Києву дають 140 млн євро на модернізацію теплоенергетики, — Кличко

Цей проект дозволить впровадити сучасні технології в оновлення системи централізованого теплопостачання

Київська влада спрямує 140 мільйонів євро кредитних коштів на модернізацію теплоенергетичного комплексу столиці. Про це заявив лідер "УДАРу", мер Києва Віталій Кличко під час підписання кредитної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку і договору гарантій.

За словами Кличка, цей проект дозволить впровадити сучасні технології в оновлення системи централізованого теплопостачання Києва, яка входить до трійки найбільших у Європі.

"Втілення програми допоможе підвищити енергоефективність та знизити споживання енергоресурсів – природного газу, електроенергії та води. Але головне – впровадження масштабних проектів модернізації дозволить поліпшити якість і надійність послуг для киян", – наголосив мер.

Також проект передбачає встановлення нової системи моніторингу та диспетчеризації (SCADA). Це єдина система контролю та збору даних, яка в режимі реального часу аналізуватиме та контролюватиме роботу усього енергокомплексу та відстежуватиме його виробничі показники.

"Я дуже задоволений нашою співпрацею з містом Києвом. Особливо – в рамках втілення проектів з модернізації інфраструктури. Я, як інженер за фахом, розумію, що одночасно модернізувати такий великий енергетичний комплекс, який за потужністю є третім в Європі, – практично неможливо. Але я впевнений, що втілення проекту значно покращить якість надання послуг. Ми також будемо продовжувати нашу подальшу співпрацю в рамках інших проектів. Це і "Зелене місто", завдяки якому місто закуповує новий громадський транспорт, і готові допомагати в будівництві метро на Троєщину", – заявив директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

У грудні 2018 року Київ підписав Меморандум з ЄБРР, Міжнародною фінансовою корпорацією та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) про співробітництво. Це дало можливості для втілення важливих інфраструктурних проектів у столиці в галузях енергетики та транспорту. І стало початком міжнародної співпраці з масштабної модернізації теплової інфраструктури Києва.

Як писали "Коментарі", до кінця року на Дарницькій ТЕЦ буде три нових фільтри газоочистки, зараз працює два.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися