Потрібні донори: в Києві критичний запас крові двох груп

У Київському міському центрі крові не вистачає донорської крові. Запаси двох груп знаходяться у критичному стані. Про це повідомляється на сторінці підприємства в соціальній мережі Facebook.

У центрі заявили, що найскладніша ситуація склалася з кров'ю III та II груп обох резус-факторів (ІІ () і ІІ (-); ІІІ () і ІІІ (-)).

У Центрі крові закликають донорів і тих, хто чекав слушного моменту, відвідати відділення за такими адресами:

- вул. Берлінського, 12 (з 8:00 до 16:00);

- вул. Пимоненка, 8 (з 8:00 до 16:00);

- вул. Запорожця, 26 (з 8:00 до 15:00).

Зазначимо, що донором крові може стати будь-який дієздатний громадянин у віці від 18 до 60 років, у якого немає протипоказань після проходження спеціального медогляду, передбаченого законодавством України.

За день і в день здачі крові не рекомендується щільно є, треба виключити жирну, смажену їжу, молоко, сметану, вершки, яйця, морозиво, оскільки кров насичується жировими речовинами та стає непридатною для переливання хворим.

Раніше видання "Коментарі. Київ" повідомляло, що в липні 2021 року на столичному залізничному вокзалі працювала всеукраїнська виставка в підтримку донорства - DonorUА Art Project. Виставковою експозицією намагаються звернути увагу на необхідність у донорстві. Українців закликали приєднатися до донорського руху і здати кров, адже таким чином можна врятувати чиєсь життя.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися