Нові правила - нові штрафи: у Києві вводять додаткову систему автофиксації

Система автофиксації порушень ПДР буде запущена до кінця року

Столичні водії будуть отримувати штрафи за їзду по смузі громадського транспорту. Це одне з порушень, яке будуть фіксувати камери спостереження. Втім, з 1 липня вони почнуть працювати тільки в тестовому режимі. Про це в ході брифінгу заявив заступник міністра МВС Антон Геращенко.

"До кінця року плануємо запустити фіксацію порушення правил зупинки і стоянки. Також буде запущена фіксація проїзду на заборонний знак світлофора, виїзду на зустрічну смугу, проїзду по тротуарах і пішохідних доріжках, а також порушення правил руху через залізничний переїзд", - сказав чиновник.

За його словами, штрафувати киян, які на своїх автомобілях їздять по смузі громадського транспорту, почнуть вже з липня 2020. Так само він зазначив, що незабаром у МВС закуплять ще 300 відеокамер, які фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху на трасах державного значення.

Як повідомляв портал "Коментарі", за перших чотири дні роботи системи автофиксації на дорогах Києва водії стали порушувати швидкісний режим на 40 відсотків рідше. Про це розповів глава МВС Арсен Аваков в парламенті. Депутатам він показав, як система автофиксації дисциплінувала водіїв на дорогах Києва. За перші чотири дні роботи камери  "зловили" 180 тисяч порушників. Деякі з них потрапили в об'єктив кілька разів поспіль. Всі ці водії перевищили швидкість і невдовзі отримають повідомлення з вимогою заплатити штраф.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися