У Києві можуть посилити карантин: подробиці

У Києві найближчим часом можуть посилити карантинні обмеження через зростання захворюваності COVID-19, відповідно до встановлених норм, рівень хворих в столиці перевищено. Про це свідчить офіційна статистика на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Зростання захворюваності може призвести до посилення карантинних обмежень. Столиця і ще три області України не відповідають критеріям "зеленої" зони карантину. Встановлені норми говорять про те, що показник "зеленої" зони не повинен перевищувати 75 нових інфікованих на 100 тисяч населення в добу, коли в Києві цей показник становить 107 випадків.

У разі збереження такої динаміки і подальшого зростання захворювань регіон переведуть в "жовту" зону карантинних обмежень, де р азрешается робота ресторанів, кафе та інших закладів до 24:00. Зберігається вимога розміщувати відвідувачів на відстані не менше двох метрів за сусідніми столиками і не більше чотирьох чоловік за слотом. З півночі до 7 ранку дозволена доставка замовлень або продаж на винос.

Транспорт працює і нерегулярні перевезення пасажирів також, проте за умови, що кількість людей не буде перевищувати кількість місць для сидіння, а водій і всі пасажири будуть в масках. Кінотеатри та інші установи культури працюють з наповненістю залів не більше ніж на 50%. Готелі, санаторії та інші реабілітаційні установи можуть працювати. Дозволяється відвідування дітьми шкіл всіх класів, в тому числі групами більше 20 чоловік.

Дозволяється робота басейнів не більше чотирьох чоловік на одній доріжці для індивідуальних занять або шести осіб для тренувальних груп. Спортзали і фітнес-центри можуть працювати тільки в разі забезпечення кількості відвідувачів в залі з розрахунку одна людина на 10 кв. м приміщення. Масові заходи дозволені із заповненою залів не більше ніж на 50%. Можна проводити матчі командних видів спорту з глядачами, за умови, що вони не будуть займати більше половини передбачених місць.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.

Джерело: https://moz.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися