Рош ха-Шана в Києві без розмаху: в ботсаду Фоміна зібралось близько 20 паломників

Вони прочитали молитву, засурмили в спеціальний ріг, оголосивши початок свята

У Києві в Ботанічному саду імені Фоміна зібралась невелика група євреїв-паломників. Там провели юдейський обряд ташлих. Про це пише сайт телеканалу "Київ".

За традицією, на ташлих євреї збираються на березі водойми, читають молитви і витрушують у воду крихти з кишень, ніби згодовуючи свої гріхи рибам.

Всього в ботсаду Фоміна зібралося близько 20 хасидів. Вони прочитали молитву, засурмили в спеціальний ріг, оголосивши початок свята. Потім всі пішли в синагогу.

Як писали "Коментарі", торік Нацполіція Києва відкрила кримінальну справу на професора одного зі столичних ВНЗ через можливе порушення рівноправності громадян

"Сьогодні в ході моніторингу мережі Інтернет на сторінці одного з видань було виявлено інформацію з посиланням на Фейсбук професора одного зі столичних ВНЗ щодо можливого порушення рівноправності громадян", - йдеться в повідомленні. Професором є Петро Масляк, на очах у якого, група євреїв без масок і без оплати пройшла в метро. Поліція просто пропустила їх в той час, як жінка кричала їм: "Маски, надіньте маски". Вчений зазначив, що в такій же ситуації українців часто насильно тягнуть до відділення.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися