У Києві пропонували зробити окремі вагони метро для чоловіків і жінок

Така ініціатива порушує ст. 24 Конституції України,

На " Громадському бюджеті 2022"висунули ідею зробити окремі вагони метро для чоловіків і жінок. Суть ініціативи - з п'яти вагонів поїзда метро один зробити суто для жінок, а ще один суто для чоловіків. Таким чином, пасажири самі зможуть обирати: чи хочуть вони їхати виключно з представниками своєї статі, чи у загальному вагоні. Відповідні вагони пропонували перефарбувати в рожевий та блакитний кольори.

"Неможливість деяких людей знаходитись поряд з особами іншої статі через релігію. Деяким жінкам некомфортно знаходитись поряд з чоловіками через страх домагання. Сублімація", - йдеться в описі ініціативи.

Експертна комісія винесла негативний висновок і робоча група міськради з питань громадського бюджету у серпні постановила не відкривати для голосування цей проєкт.

У висновку зазначається, що така ініціатива порушує ст. 24 Конституції України, згідно з якою не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.  

Як писали раніше "Коментарі", у Києві на станції метро "Славутич" встановлять нові турнікети.

Роботи з заміни турнікетів на станції "Славутич" розпочнуть з 14 вересня. Встановлювати нове обладнання будуть вночі. Роботи триватимуть до 24 вересня. Поки комунальники мінятимуть турнікети станція метро "Славутич" працюватиме для пасажирів у звичайному режимі. У комунальному підприємстві "Київський метрополітен" також попередили, що у пікові години вхід на станцію метро "Славутич" може бути обмежений.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Serhii

12 вересня 2021, 21:26

Уважаемие, то что наши западенци в Буковели принимают арабов єто не значит что Страна решила с провославной вери перейти к мусульманам Надіслано

Serhii

12 вересня 2021, 21:22

У Нас, то? С Украина хотятш зделать пристанище чурок.

Артем

11 вересня 2021, 12:47

Какой только бред не придумают, чтобы ничего стоющего не сделать. Всё для туристов, а о своих граждан задуматься? Или только налогами их облаживать. Эти ещё Кьюар-коды маразм. Хоть бы мусорники поставили, а то словно по свалке перебераешься Сами пусть ездят в голубых и розовых вагонах!!! Европа мать его

Кокер

11 вересня 2021, 02:41

Конечно такое метро я видел в Дубае, но там это можно оправдать тем что страна мусульманская, но у нас в Киеве, это сюр.

Фемто

11 вересня 2021, 02:24

Сумасшедшие бабы думают что их постоянно хотят изнасиловать и домагаться. Это только ваши фантазии , на вас всем срать

Павел

11 вересня 2021, 01:19

тогда ещё нужны отдельные вагоны для бомжей, алкашей, для быдла, для иногородних, для попрошаек)

Виталий

11 вересня 2021, 01:06

Господи! Какой маразм! Если это и есть их "цинности", то пошли бы они на ..й!!!

Екатерина

10 вересня 2021, 22:43

А разделение туалетов на М и Ж не нарушает ст.24 Конституции?

Правдоруб

10 вересня 2021, 20:37

Дебилы, а не политики!!! Зеленский, Порошенко по пулю тебе и ему в лоб и всей вашей банде!!! Украинские ребята на войне гибнут которую вы твари организовали, а вы фигней занимаетесь! Что бы вас банду власть уничтожили!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися