У Київ прибув перший контейнерний потяг з Китаю

Контейнерний поїзд прибув у Київ з Уханя

Як відомо, вмісці з відновленням внутрішніх і міжнародних авіарейсів в аеропорту Бориспіль з 15 червня став курсувати Kyiv Boryspil Express. А тим часом зтанция "Укрзалізниці" "Київ-Ліски" прийняла перший контейнерний потяг з китайського міста Ухань. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У складі поїзда перевезено 43 сорокафутових контейнера з сульфатом магнію, обладнанням, алюмінієвими рамами, одноразовими шприцами, флаконами ПЕТ та іншими виробами легкої промисловості.

Всього потяг з Китаю подолав 9,5 тис. км. Рейс стартував 16 червня. Надалі планується, що весь шлях буде займати 15 діб.

"Ми сподіваємося, що цей маршрут буде щотижневим. Він буде диктуватися попитом бізнесу. Перші поставки - це предмети легкої промисловості. У зворотному напрямку подивимося, яким буде попит серед українських компаній", - прокоментував в. о. голови УЗ Іван Юрик.

На думку міністра інфраструктури Владислава Криклія, для зручності контейнерних перевезень необхідно розвивати ще й так званий "цифровий" коридор.

"Я буду піднімати питання напрацювання цифрових коридорів, щоб було спрощено митне оформлення і все робилося з максимальною цифровізацією. Це наступний крок, щоб залізничні перевезення виходили на новий рівень", - пообіцяв міністр.

Додамо, що у планах "Укрзалізниці" зробити такі рейси регулярними і приймати в місяць більше п'яти контейнерних поїздів.

Як повідомляв портал "Коментарі", пассажиры вагона-плацкарта ПАТ "Укрзалізниця", який слідував по маршруту Апостолове-Херсон, потрапили під дощ, оскільки дах поїзда повністю продірявився. Публікації з відео інциденту опублікував громадський діяч Дмитро Карп. Так, на відео явно відображено, що люди знаходяться в умовах потопу під час дощу і намагаються сховатися від вологи під верхніми полицями.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися