"Укрзалізниця" запустить новий швидкісний поїзд "Київ-Маріуполь"

Віце-прем'єр і міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що між Києвом і Маріуполем планують запустити нові потяги "Інтерсіті". Для цього збудують дві нові залізничні магістралі. Про це повідомляє видання "0629".

За словами міністра, уряд у майбутньому планує займатися проблемою електрифікації майбутньої залізниці між Маріуполем і Покровському (колишній Красноармійськ), після чого почнеться будівництво.

Міністр заявив, що нова залізнична магістраль стане швидкісний і придатною для поїздів "Інтерсіті", будівництвом і реалізацією проєкту буде займатися міністерство інфраструктури.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" запускає нові модернізовані пасажирські вагони на поїзді маршруту між столицею і Запоріжжям. Поїзд в складі семи вагонів, які нещодавно пройшли капітальний ремонт, курсуватиме на маршруті Київ-Запоріжжя. Нові вагони відремонтували на власних потужностях компанії. Вони обладнані системами відеоспостереження, кондиціонерами, регулювальниками температури окремо в кожному купе, кнопкою виклику провідника та індикатором зайнятості туалету, а також інформаційними моніторами усередині купе, які показують температуру, швидкість поїзда, дату, час та інше.

У кожному купе можна знайти дві розетки з USB-портами, крім цього, були встановлені вакуумні туалети з великим дзеркалом і оновленій системі подачі води. Вартість модернізації одного такого вагона становить 16 мільйонів гривень.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вельвет

15 вересня 2021, 02:54

Я так понимаю, мы уже Донбасс не возвращаем!?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися