У Києві затягнули сіткою Гостиний двір: працює будівельна техніка (Фото)

У Подільському районі української столиці на Контрактовій площі затягнули будівельною сіткою занедбаний будинок Гостиного двору. На місці працюють техніка і будівельники. Про це повідомляє видання " Depo ".

Повідомляється, що вдень 13 вересня на Подолі почали затягувати будівельною сіткою Гостинний двір. На території працює будівельна техніка і робітники. Водій однієї з будівельних машин заявив, що роботи почнуться відразу після затягування сіткою. Будівля Гостиного двору планують відновити в рамках проекту "Велике будівництво".

Yt-ZgziZqSphr0RCQX8kSJRJr.jpeg

Довідка: Гостинний двір був побудований на початку 1809 року на Подолі в Києві. У серпні 2011 року його виключили зі списку пам'яток архітектури, а в квітні 2012 року Київрада дала дозвіл на реконструкцію будівлі під торговий центр.

У наступні роки боротьба за Гостинний двір йшла в судах, а також між рейдерами і активістами. Будівля стоїть без даху, вікон і штукатурки ще з зими 2013 року, коли там сталася пожежа. З тих пір воно було законсервовано. Нещодавно його передали на баланс міністерства культури і інформаційної політики України, а в червня 2021 року на паркан, яким огороджено будівництво, повісили банер "Великого будівництва".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися