Київська прокуратура знайшла факт розтрати сотень мільйонів з міського бюджету

Гроші на ремонт Окружної пішли з бюджету без тендеру

Поведінка столичного мера викликає неоднозначну реакцію вже давно. Крім прихильників чинного міського голови, опозиційно налаштовану більшість наводить свої аргументи, критично ставлячись до вчинків екс-боксера. Ось і зараз зтоличная прокуратура взялася за відновлення порядку в міському бюджеті. Працівники звернулися до суду з позовом про скасування рішення тендерного комітету, оскільки комунальне підприємство "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва" вирішило поза конкурсом виділити 354,2 млн грн на додаткові роботи з будівництва відрізка Великої Окружної дороги протяжністю 1,8 км Гроші пішли в компанію, яку пов'язують з екс-главою фракції "Блок Леоніда Черновецького" Денисом Комарницьким. Ця фінансова схема потрапила в поле зору прокуратури Києва.

Таку інформацію опублікував Офіс генерального прокурора.

"Комунальним підприємством було безпідставно застосовано переговорну процедуру закупівлі, тобто без проведення аукціону, і укладений з товариством договір на виконання цих робіт за бюджетні кошти. Таким чином, державні закупівлі були проведені без конкурентних засад, а територіальна громада втратила можливість провести роботи за меншу суму грошей", - сказано в повідомленні.

Прокуратура міста звернулася до суду з позовом про визнання недійсним укладеного договору, та скасування рішення тендерного комітету.

За даними сайту Prozorro, договір укладено з фірмою "Еко Буд-Трейд", яка, згідно з розслідування Bihus.Info є підконтрольною Денису Комарницькому. Інформація про це була отримана в ході обшуків в офісі Комарницького восени 2019 року.

У розслідуванні зазначається, що "Еко Буд Трейд" не займається будівництвом самостійно, а отримує і перерозподіляє бюджетні кошти. Серед її великих тендерів - 6 млрд гривень на добудову Подільсько-Воскресенського мосту.

На думку журналістів Bihus.Info виділяти такі великі суми неможливо без участі столичного мера Віталія Кличка.

Як повідомляв портал "Коментарі", реализация президентської програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" вартістю 113 млрд грн може опинитися під загрозою. Причина тому – корупційні схеми в дорожньому будівництві і так званий "тендерний тролінг". Журналісти програми "Гроші" на телеканалі "1 + 1" у своєму розслідуванні показали траси, постраждалі від такого "троллінгу".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися