Синоптики оцінили рівень забруднення повітря в Києві

Рівень забруднення столичного повітря змінюється кожен день

Синоптики заявляють, що ситуація з забрудненням в Києві може погіршуватися. Причиною цього можуть стати природні явища та викиди промислових шкідливих речовин в атмосферу. Про це розповів директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда в інтерв'ю РБК-Україна.

"Звичайно, якість повітря може погіршуватися. Це пов'язано як з погодними причинами, так і з деякими іншими, наприклад, викиди забруднюючих речовин автотранспортом", - розповів Кульбіда.

За словами синоптика, рівень забруднення столичного повітря змінюється кожен день, фахівці контролюють наявність пилу в атмосфері міста, але по інших регіонах такої інформації немає.

"Пил у нас нижче гранично допустимих концентрацій, діоксид сірки взагалі нижче раз в 10-20, оксид вуглецю також не досягає критичних позначок. А ось щодо діоксиду азоту, а це елемент, пов'язаний з автотранспортом, тут є перевищення в 4 рази гранично допустимих середньодобових концентрацій ", - пояснив Кульбіда.

Він зазначив, що викиди від автотранспорту є найбільшим забруднюючих елементом і формальдегід, який десь досягає критичних позначок, а десь перевищує їх до 2-3 разів.

Як писали "Коментарі" на цьому тижні в столиці України синоптики прогнозують різке похолодання і дощі . Температура повітря впаде до 14 градусів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися