На культурні заходи в Києві виділять мільярд

Середні витрати на проведення однієї вистави — 75,4 тис. грн

У наступному році для київських глядачів підготують 5659 вистав, з них — 87 нових постановок. Згідно з проектом столичного бюджету-2020, на культурні заходи передбачено 1 млрд грн.

Понад 375 млн грн виділять на комунальні театри і концертні заклади культури. Середні витрати на проведення однієї вистави — 75,4 тис. грн, одного концерту — 126,4 тис.

Для проведення 202 загальнодержавних і міських свят передбачено 71,5 млн грн, а на 139 бібліотек — 245,6 млн. Майже 1,4 млн грн витратять на дитячий кінотеатр "Кадр", який знаходиться на Оболоні.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вчителям у столиці підвищать зарплату. У наступному році вчителям у Києві підвищать заробітну плату на 9 відсотків, порівняно з 2019 роком. Всього на освіту в наступному році з бюджету міста планують виділити рекордну суму – 21 мільярд гривень. Зазначається, що 5,1 мільярда гривень стануть продовженням міської програми "Гроші ходять за дитиною". 2 мільярди гривень буде направлено на спорудження нових та реконструкцію існуючих дитсадків та шкіл.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися