У Києві на Караваєвих дачах оновлюють тепломережі (ВІДЕО)

Старий трубопровід пропрацював понад 60 років

На Караваєвих дачах у Києві проводять реконструкцію застарілих тепломереж, які пропрацювали десятки років. Про це повідомляють у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

Модернізацію тепломереж на Караваєвих дачах у Солом’янському районі Києва виконують працівники комунального підприємства "Київтеплоенерго". Реконструкція відбувається уздовж вулиці Вадима Гетьмана. Комунальники міняють магістральний трубопровід. Довжина ділянки, де триває ремонт, складає майже один кілометр. Тепломережа обслуговує школу, дитячий садок, низку закладів та 19 житлових будинків.

На трубопроводі на Караваєвих дачах встановлюють нові труби європейського зразка діаметром 600 мм із системою сигналізації про пошкодження. Нове обладнання розраховане на 40-50 років експлуатації, зазначили у КП "Київтеплоенерго".

За словами керівника СП "Київські теплові мережі" комунального підприємства "Київтеплоенерго" Василя Деревицького, ділянка на Караваєвих дачах — частина магістрального трубопроводу, яким тепло від районної котельні "Відрадний" подають до будинків мікрорайону. Від надійності тепломережі залежить теплопостачання сотень квартир.


Окрім того, у Києві для зниження аварійності триває реконструкція тепломереж на вулицях Архипенка, Кулібіна, Леваневського, Вифлеємській та Старонаводницькій. За попередні два роки у Києві провели повну реконструкцію 270 кілометрів трубопроводів. Це дозволило знизити їхню аварійність на 15%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Асоціація міст України запропонувала владі пакет заходів для стримування цін на опалення і гарячу воду. В АМУ вважають, що для збереження тарифів на сталому рівні та недопущення відключень тепла центральна влада має, зокрема, надати громадам справедливу компенсацію.

Нагадаємо, мери Миколаєва, Кропивницького та Маріуполя вже звертались до влади щодо усунення загрози зриву опалювального сезону

Читайте також, що у Києві цієї осені на 30-40% зростуть тарифи на гарячу воду та опалення під час нового опалювального сезону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися