У занедбаному бюветі Києва відкрився арт-простір

На минулих вихідних в Києві, в приміщенні покинутого бювету відкрили новий арт-простір "Джерело", де до листопада поточного року буде працювати виставковий павільйон.

На офіційній сторінці арт-простору зазначено, що павільйон буде функціонувати цілодобово. З 18 по 24 вересня там проходить виставка "Кров з очей" з роботами групи MNPL і бельгійської художниці Орелі Байяд. У суботу, 25 вересня стартує виставка "Все проти вас", 9-23 жовтня пройде виставка "У роботі померти" і 23 жовтня-6 листопада - "Осінь бінарної".

Будівля покинутого бювету, який був побудований в столиці ще в 1980-ті роки, художники й архітектори пригледіли минулого року і почали збирати відповідні документи, щоб перетворити його в арт-простір. У павільйону не було ні адреси, ні електрики, ні води.

Організатори відзначили, що "Джерело" буде робити акцент на відео форматі - в будь-який момент кожен бажаючий зможе там подивитися дві відео-роботи, які розмістяться на екранах у вітринах павільйону. За задумом кураторів, такий підхід надає доступ до сучасного мистецтва навіть під час карантину, а також руйнує кордони, адже відео формат є універсальним, технологічним і порівняно екологічним медіумом.

До слова, будівля бювету була повністю закрита з 2007 року, але зараз в ньому будуть регулярно проходити виставки, в яких українські та зарубіжні художники досліджують різні аспекти взаємодії людини й міста.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в столиці відбудеться перший ветеранський етнофестиваль.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися