У Печерському суді обирають запобіжний захід для Порошенка

Біля Печерського суду зібралися люди на підтримку Порошенка

У Печерському районному суді, де, зокрема, вирішувалося питання арешту Гримчака, продовжили обирати запобіжний захід для п'ятого президента Петра Порошенка. Засідання почалося о 11:00. Як стало відомо виданню, суд вже продовжив розслідування цієї справи до 10 жовтня. П'ятому президенту закидають тиск на главу Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка в 2018 році - нібито в результаті цього він перевищив службові повноваження, призначивши першим заступником Сергія Семочко.

У прокуратурі спочатку заявляли, що будуть вимагати для Порошенка арешту з можливістю внесення 10 млн гривень застави, але вже на засіданні 18 червня просили відпустити його на час слідства під особисте зобов'язання до 10 липня.

Порошенко прибув на засідання. Перед тим, як увійти в зал суду, він вже традиційно звернувся з промовою до присутніх. П'ятий президент заявив, що "влада бореться не з Росією, не з окупантами, а з українськими волонтерами, добровольцями ..." і робить це з метою їх залякати.

Адвокати п'ятого президента наполягають, що клопотання прокуратури про запобіжний захід недійсне, оскільки на ньому відсутня дата.

Раніше п'ятого президента України Петру Порошенку оголосили про підозру у Державне бюро розслідувань. Підозру оголосили за дорученням генпрокурора. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Як повідомили в бюро, Порошенко відмовляється від участі в допиті.

За даними слідства, він підозрюється в тому, що в 2018 році схилив голову Служби зовнішньої розвідки до перевищення нею влади та службових повноважень (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 КК України).

Як повідомляв портал "Коментарі", Слідчі ДБР повідомили про підозру колишнього керівника військової частини Державної прикордонної служби України у сприянні незаконному пропуску через кордон України, всупереч існуючому порядку, поза межами пункту пропуску, п'ятого президента України Петра Порошенка і осіб, що його супроводжували.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися