У столиці розпочинаються масові перевірки парковок: що будуть шукати

Незаконні парковки будуть прибирати з допомогою поліції

Поки поліція розмалювала дороги попередженнями для водіїв, які порушують правила паркування, влада взялася навести порядок на паркінгах Києва. Так, у КМДА заявили, що департамент транспортної інфраструктури приступив до великої перевірки парковок Києва. Насамперед чиновники обстежують спеціально обладнані парковки, тобто ті, які розміщені поза межами проїзної частини вулиці, дороги або тротуару.

На паркінгах будуть перевіряти наявність правових підстав на надання послуг з паркування та відповідність майданчиків схемою організації дорожнього руху.

Зокрема, фахівці звертають увагу на наступні правила:

на майданчиках для паркування заборонено здійснювати будь-яку діяльність, крім паркування транспортних засобів;

парковка не повинна виходити за межі, зазначені у схемі організації дорожнього руху;

контрагенти, на майданчиках яких будуть виявлені порушення, повинні їх усунути;

якщо автостоянка розміщена на земельній ділянці комунальної власності без договору, тобто незаконно, цим буде займатися поліція.

Перевірки проводяться спільно з Управлінням патрульної поліції Києва, фахівцями з контролю за благоустроєм. До участі у перевірках запрошені також представники громадських організацій міста.

Як повідомляв портал "Коментарі", полностью автономна парковка німецьких компаній Mercedes-Benz і Bosch успішно пройшла тестування. Тепер вона функціонує, як перша у світі "розумна" парковка. Розташована вона в Штутгарді в приміщенні музею "Мерседес".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися