В Києві діти отримали серце, нирки та печінку від померлого чоловіка з Вінниці

Для термінового перевезення до столичних клінік вилучених органів були задіяні служби екстреної медичної допомоги Києва

В понеділок, 27 вересня, у Вінницькій обласній клінічній психоневрологічній лікарні ім. академіка О.Ющенка лікарі вилучили органи  38-ми річного чоловіка після згоди родичів. Четверо пацієнтів, троє з яких - діти, отримали серце, нирки та печінку. Про це повідомили в МОЗ.

Серце отримала 13-річна дівчинка, що перебуває  в реанімації в ДУ "Інститут серця  МОЗ України", 2 нирки отримали маленькі пацієнти Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ", а печінка трансплантується молодій 19-річній дівчині в приватній клініці. 

Для термінового перевезення до столичних клінік вилучених органів були задіяні служби екстреної медичної допомоги Києва. У межах проєкту аеромедичної евакуації з Вінниці до Інституту серця в Києві здійснили гелікоптером.

Як писали "Коментарі", до київської лікарні з одного з міст Київської області гелікоптером екстрено доставили вагітну жінку. За даними правоохоронців, у 35-річній жінки на кінцевих термінах вагітності діагностували розрив стравоходу. Вагітну транспортували гелікоптером із Фастова до Києва. Вертоліт приземлився на столичному стадіоні "Старт", де його чекали працівники Патрульної поліції Києва. Патрульні оперативно підготували місце для посадки гелікоптера та за лічені хвилини жінку передали бригаді лікарів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися