Школи і садки Києва зекономили понад 330 млн грн через енергоефективні заходи

Наразі триває робота на ще понад 400 об’єктах

У школах і дитячих садках Києва проводять комплексну термомодернізацію та енергоефективні заходи. За останні 6 років такі роботи були проведені у 330 закладах.

Таким чином за рахунок енергоефективних ремонтів столичні школи і дитячі садки зекономили понад 300 млн грн. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Наразі триває робота на ще понад 400 об’єктах.

"Київ уже спрямував майже 300 мільйонів гривень у термомодернізацію закладів освіти. У результаті енергоспоживання в цих будівлях зменшилось на 179 тисяч Гкал", – сказав Пантелеєв.

Заступник голови КМДА підкреслив, що на проведення цих робіт Києву вдалося залучити міжнародні гранти та позики.

 "Наразі триває новий етап співпраці з НЕФКО, у рамках якого будуть проведені енергоефективні роботи ще у 408 закладах: проведення капітального ремонту МІТП у 370 освітніх закладах, проведення капітального ремонту МІТП та систем опалення в 27 освітніх закладах, проведення капітального ремонту винятково систем опалення в 11 освітніх закладах. Загальна сума проекту близько 230 млн грн або 7,2 млн євро", – сказав заступник голови КМДА.

Як повідомили "Коментарі", у школах Києва планують відкрити пункти вакцинації проти коронавірусної інфекції, щоб масово залучити працівників навчальних закладів робити щеплення. Про це повідомляється в постанові, прийнятій КМДА. У документі говориться, що у школи, де буде важко облаштувати постійний пункт вакцинації, повинні приїжджати мобільні бригади. Так вирішила постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. При чому, зробити щеплення можуть не тільки співробітники навчальних закладів, а й батьки та родичі учнів. Допомогти впровадити рішення повинні КМДА і її органи. Також районні адміністрації повинні подбати про відповідні пункти у школах.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися