У школах Києва відкриють пункти вакцинації від COVID-19

У школах Києва планують відкрити пункти вакцинації проти коронавірусної інфекції, щоб масово залучити працівників навчальних закладів робити щеплення. Про це повідомляється в постанові, прийнятій КМДА.

У документі говориться, що у школи, де буде важко облаштувати постійний пункт вакцинації, повинні приїжджати мобільні бригади. Так вирішила постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. При чому, зробити щеплення можуть не тільки співробітники навчальних закладів, а й батьки та родичі учнів. Допомогти впровадити рішення повинні КМДА і її органи. Також районні адміністрації повинні подбати про відповідні пункти у школах.

Нещодавно в Міністерстві охорони здоров'я України відзначили, що для педагогів вакцинація проти COVID-19 є обов'язковою, а таке рішення - законним, воно не суперечить правам людини.

Нагадаємо, що кілька столичних вузів вирішили перейти на дистанційне навчання. Таке рішення було прийнято у зв'язку з переходом Києва та інших міст України в "жовту" зону епіднебезпеки поширення коронавірусу. Відповідні розпорядження з'явилися на офіційних сайтах навчальних закладів.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що 21 вересня, зробити вакцину від коронавірусної інфекції можна в столичному торгово-розважальному центрі Ocean Plaza. Центр масової вакцинації відкритий на 0 поверсі біля магазину "Ватсон". Працює він з 11:00 до 17:00. Кожен бажаючий може записатися на щеплення за допомогою телефону: 0 60 800 20 19 або перейти за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися