Як мешканці Києва ставляться до платних доріг, — опитування

Чи готові кияни платити за проїзд автомагістралями

Мешканці Києва відповіли, чи готові сплачувати за проїзд автомагістралями. Результати опитування киян та респондентів з інших регіонів оприлюднила соціологічна група "Рейтинг", інформують "Коментарі.

У громадян України питали, чи будуть вони користуватися платними автомагістралями, якщо ці дороги будуть безпечнішими та якіснішими, а також матимуть обмеження швидкості у 130 кілометрів на годину. Опитування провели серед тих респондентів, хто має автомобіль.

Більшість мешканців Києва позитивно відповіли на це питання — сплачувати за проїзд готові 82% опитаних, не згодні 14% респондентів, ще 4% було важко відповісти. Серед згодних платити за проїзд безпечними автомагістралями найбільше водіїв у віці від 18 до 29 років — 85% та у віці від 40 до 49 років — 84%. Найбільш незгодних користуватися платними магістралями серед водіїв у віці від 60 років — 35%.

За рівнем доходів платні дороги підтримали забезпечені мешканці Києва (84%) та ті водії, які часто водять автівку (81%). Найбільш невдоволених платою за проїзд серед бідних респондентів (45%) та тих, хто рідко сідає за кермо (30%).

Більшість респондентів з усіх регіонів України, згідно опитуванню, позитивно ставляться до платних автомагістралей, якщо ці дороги будуть якісними та безпечними. Найменша підтримка плати за проїзд серед респондентів зі східних областей України (72%), найбільша серед опитаних водіїв у Києві — 82%. Дзеркальні показники серед невдоволених: у столиці України таких водіїв 14%, на сході — 23%.

Нагадаємо, в Україні поки що немає платних автомагістралей. Міністр інфраструктури Олександр Кубраков поясняв, що інформація про те, що Україна збудує шість платних автобанів, і вже визначено граничну вартість стягнення плати за проїзд, не відповідає дійсності. Шість нібито "платних" автобанів — це поки що проєкти державно-приватного партнерства.

Читайте також: Мешканці Києва назвали найулюбленіші курорти України



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Aleksandr

2 жовтня 2021, 00:36

Неужели ещё так много дебилов ,ещё и киевлян которым некуда выбросить деньги.

Алеко

30 вересня 2021, 23:04

Не согласные это те, которые думают головой, что эти дороги уже построили за наши деньги, взятые как минимум с налогов на топливо и тд. Вопрос "безопасности" о котором поднят Кубраковым, ответ сам собой напрашивается--сейчас дороги не безопасны!!! За что мы отчисляем налоги??? Нас просто обманывают в очередной раз!!

Сергей

30 вересня 2021, 22:49

Где они проводили этот опрос? Очень сомневаюсь, что люди, которые и так платят по 6 грн. налогов за каждый литр бензина готовы заплатить ещё.

віктор

30 вересня 2021, 20:46

А чого б і ні..за транспортний збір побудували .Потім заплатимо за проїзд .треба ще й за повітря над платними магістралями хай платять 80% згодних

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися