Під Києвом знайшли "рожеву пустелю" (ФОТО)

Це барвисте місце знаходиться на 12-му кілометрі дамби в Конча-Заспі

В Обухівському районі Київської області було виявлено "рожева пустеля" - місце, заросле рослиною відповідного кольору. Про це повідомляє видання Green Post, посилаючись на публікацію ексдиректора видавництва "Основи", автора і керівника проєкту NOMINA Валентини Кирилови в Facebook.

За словами Валентини, це барвисте місце знаходиться на 12-му кілометрі дамби в Конча-Заспі. Назва "рожева пустеля" виникло через колір рослини, яким покрита місцевість. Завдяки таким фарбам зі звичайного пустиря вийшло чудове місце для фотосесії.

Green Post передає, що за припущеннями екологів, цим самим рослиною може виявитися солерос, яке поширене в Євразії, Африці та Північній Америці. Зовні рослини досить схожі. Однак солерос виростає на сильно засолених ґрунтах на морських узбережжях, берегах солоних озерах і т.д. У цієї ж "рожевої пустелі" зовсім інший ґрунт.

picture

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Києві на Співочому полі відкрилася виставка хризантем. Квіткові композиції на любовну тематику створили з понад мільйон бутонів хризантем. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що одна з найзнаменитіших скульптур Києва заговорила українською. "Проня Прокопівна" говоритиме відомими фразами з фільму. Детальніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися