Заборгованість столичних підприємств із зарплати становить майже 618 млн грн

Борги із заробітної плати мають 125 столичних підприємств

Станом на 1 жовтня 2021 року заборгованість із виплати заробітної плати на столичних підприємствах становить 617,9 млн гривень. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

За її словами, борги із заробітної плати мають 125 столичних підприємств. Найбільші борги мають підприємства державного сектору: загальна сума становить 383,2 млн грн або 62% від загального обсягу боргу у місті. Ще 67 підприємств недержавного сектору мають заборгованість у 234,7 млн грн, або 38% від загального обсягу.

Крім того, 8 підприємств, які перебувають у стадії банкрутства, мають заборгованість у розмірі 40,8 млн грн (6,6%), а 10 економічно неактивних підприємств, які припинили (призупинили) свою діяльність, не виплатили 14,2 млн грн (2,3%) заробітної плати.

Марина Хонда зауважила, що в Києві відсутня прострочена заборгованість із виплати заробітної плати в бюджетних установах, які фінансуються із бюджету Києва, та на комунальних підприємствах.

Як писали "Коментарі", згідно з даними Держстату, розмір середньої місячної зарплати в столиці України за червень поточного року склав 20 тисяч 455 гривень, що майже на 25% більше, ніж у 2020 році за аналогічний період.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися