Отримайте відповідь: у кого в столиці найвища зарплата

Згідно з даними Держстату, розмір середньої місячної зарплати в столиці України за червень поточного року склав 20 тисяч 455 гривень, що майже на 25% більше, ніж у 2020 році за аналогічний період. Які ж професії найприбутковіші?

Відомо, що найбільшою заробітна плата є у працівників підприємств з виробництва фармацевтичних препаратів, державного управління та оборони, обов'язкового соціального страхування, а також сфери інформації та телекомунікацій. У цих видах діяльності заробітна плата у порівнянні з минулим роком виросту в 1,7 раза.

У той самий час найнижчою заробітна плата була у працівників підприємств текстильного виробництва, виробництва одягу, виробів зі шкіри та інших матеріалів; організації харчування; будівництва; виробництва електрообладнання; виробництва меблів, а також металургійного виробництва.

Варто зазначити, що у 2019 році ситуація була трохи іншою. Найвищі заробітні плати в Києві були у працівників, які пов'язані з нерухомістю. Їх оклад становив 22 500 гривень. Топменеджери й вище керівництво стояли на другому місці. І непогану винагороду отримували співробітники сфери транспорту та автобізнесу.

Раніше видання "Коментарі. Київ" повідомляло, що в Києві щомісяця виплачують фінансову допомогу лікарям, які працюють в умовах пандемії коронавірусу. Для лікарів - 5000 гривень, 4000 гривень — для середнього медичного персоналу та 2000 гривень — для молодшого медичного персоналу. Всього у бюджеті Києва на доплати лікарям в цьому році передбачено близько 1,5 млрд гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися