Відмовили нирки, легені і серце: в Києві лікарі дивом врятували дворічну дівчинку (Фото)

У столичній лікарні Охматдит лікарі дивом врятували дворічну дівчинку, у якої відмовили серце, легені та нирки

У Києві лікарі зробили справжнє диво, врятувавши дворічну дівчинку, у якої відмовили нирки, легені і серце. Про це повідомили в прес-службі Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Відомо, що в липні 2021 року біля дівчинки сталося харчове отруєння, стан відразу погіршився через інфекцію, яка викликала гостру недостатність нирок з необхідністю проведення деаліза. Дівчинку в Охматдиті під'єднали до апарата, який дає можливість замінити функції легенів і серця.

Після більш двотижневої боротьби лікарям вдалося врятувати життя дитини, криза минула, а дівчинку виписали з лікарні в вересні.

Нагадаємо, що до іевляне, які мають проблеми із зором (катаракта і ряд інших захворювань), за направленням лікаря можуть бути безкоштовно прооперовані в комунальних медичних установах столиці. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург.

Вона підкреслила, що мова йде не тільки про саму процедуру оперативного втручання, але і про необхідних витратних матеріалах, які також надають на безоплатній основі.

Відзначається, що на виконання заходів Міської цільової програми "Здоров'я киян" в 2020 році місто закупило сучасне обладнання та витратні матеріали для проведення офтальмологічних операцій на суму близько 42 мільйонів гривень.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Читайте также