У центрі Києва створять парк мрії

Парк хочуть побудувати на місці багаторічного пустиря на вулиці Антоновича, але для цього місту потрібно викупити ділянку з приватної власності

Петиція з облаштування парку на місці багаторічного пустиря на вулиці Антоновича, біля НСК" Олімпійський", набрала необхідні 10 000 підписів і схвалена екологічною комісією. Про це розповів голова комісії Костянтин Яловий.

На цій території планувалося забудова. Однак не вдалися реалізувати наміри, бо на ділянці протікає річка Лебідь, яка унеможливлює будівництво. Зараз територія обнесена парканом, який приховує від киян розкішне озеро і велику кількість зелені.

"Парк сподобається всім киянам. Він буде знаходитися поруч з метро"Олімпійська". У цій частині міста - дуже щільні забудови. Тому рекреаційне місце потрібне як повітря. Зрештою, природа вже сама подбала про те, щоб створити там озеро", - розповіла автор петиції Галина Ястребова.

На жаль, реалізувати цю ідею буде не так просто, розповів Яловий: "ділянка в цей час знаходиться в приватній власності, а на її покупку власник оформляв іпотеку. Щоб територія стала парком, місто має її викупити".

Раніше "Коментарі" розповіли скільки в Україні триватиме літо.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися