У київському метро ввели безкоштовний проїзд: подробиці

У столиці тимчасово введуть безкоштовний проїзд в метрополітені для всіх громадян

У київському метрополітені 9 жовтня з'явиться можливість безкоштовного проїзду, правом на який зможуть скористатися всі пасажири підземки. Про це повідомили в прес-службі комунального підприємства "Київський метрополітен".

Повідомляється, що в суботу, 9 жовтня, кияни та гості столиці зможуть скористатися підземкою безкоштовно в рамках благодійної акції. Спеціальні квитки для безкоштовного проїзду видаватимуть в касах метро всім бажаючим протягом дня. Вперше подібна акція проводилася 1 жовтня тоді киянам дали мільйон безкоштовних квитків.

Нагадаємо, що з толічние приватні перевізники вирішили підвищити тарифи на разовий проїзд в приміських маршрутних автобусах - в середньому ціни на проїзд зросли на 20%. Про це повідомив виконавчий директор Асоціації "Автоперевізники Київщини" Олексій Павленко.

За його словами, рішення про подорожчання проїзду було прийнято ще влітку, у вересні на деяких маршрутах підняли тариф на 3 гривні, проїзд з Крюківщини до Києва виріс з 15 до 18 гривень. Павленко заявив, що це не монопольна змова, а нові тарифи, продиктовані ринком.

Також причиною перегляду тарифів він назвав локдаун, який очікується під кінець року, адже перевізниками необхідно переглянути тариф, щоб змінити гуму на машинах, підготувати їх і закупити паливо.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Леся

9 жовтня 2021, 10:03

Кличку, наверное, не хватает статистики, чтобы ввести полный локдаун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися