У Києві 9 жовтня ввели безкоштовний проїзд у метро: як отримати квиток

У столичному метрополітені 9 жовтня ввели можливість безкоштовного проїзду для всіх пасажирів

У київському метрополітені в суботу, 9 жовтня ввели можливість безплатного проїзду для всіх киян і гостей столиці - для цього потрібно буде взяти спеціальний квиток. Про це повідомили у пресслужбі комунального підприємства "Київський метрополітен".

Відомо, що в рамках благодійної акції кожен пасажир підземки зможе отримати безплатний QR-квиток для разового проїзду в метро. Такі квитки можна буде отримати в касах від співробітників метрополітену. Акція буде діяти протягом усього дня і закінчиться з останнім виданими квитком. Сьогоднішня вартість однієї поїздки в київському метро складає 8 гривень.

Нагадаємо, що в Києві почали підготовку до будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро, яка з'єднає Кільцеву дорогу з житловим масивом Троєщина.

Четверту гілку метрополітену в Києві будуватимуть окремими ділянками. На новій лінії метро на Троєщину затвердили шість станцій і їх назви, дві з них - з пересадками: "Глибочицька" з переходом на станцію метро "Лук'янівська" і "Подільська" з пересадкою на станцію метро "Тараса Шевченка". Ще чотири нові станції - "Суднобудівна", "Труханів острів", "Затока Десенка" і "Райдужна".

Першим з ділянок метро на Троєщину почнуть будувати ділянку від станції "Глибочицька" до станції "Райдужна". У столиці вже тривають будівельні роботи зі зведення метро на Подільському мостовому переході, який з'єднає правий і лівий береги Києва.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.

Читайте также