У центрі Києва біля Офісу президента хочуть побудувати 15-поверхову висотку (Карта)

У центральній частині столиці біля Офісу президента хочуть побудувати 15-поверхову висотку

У центральній частині української столиці між Верховною Радою та Офісом президента хочуть побудувати 15-поверхову висотку замість адміністративної будівлі. Про це стало відомо з даних рішення Господарського суду Києва, передає видання "Наші гроші".

Відомо, що був укладений договір на забудову ділянки площею 0,19 га на вулиці Шовковична, 12-Б у Печерському районі столиці. Згідно з угодою, сторони домовилися про реконструкцію теперішніх адмінбудівель під багатофункціональний комплекс.

Сьогодні за вказаною адресою розташована триповерхова адміністративна будівля. Спочатку її реконструкція передбачала збільшення до 5-9 поверхів, що відповідає Генеральному плану Києва, однак грудневий договір передбачає як мінімум 15-поверхову будівлю.

vVCqTptfc9p4XHzco3gOWRKSt.jpeg

Нагадаємо, що в Обухові Київської області депутати місцевої міської ради прийняли скандальне рішення - вони віддали під забудову 18 га лісу на території міста. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив депутат Обухівської міськради Богдан Яцун.

Відомо, що депутати прийняли проєкт містобудівної документації - план зонування територій міста, який дає дозвіл на забудову близько 18 гектар лісу в Обухові.

Депутати виносили в зал альтернативний план зонування, що передбачав збереження лісових ділянок, однак рішення було провалено.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися