На трасі Київ-Луганськ-Ізварине побудують ділянку за 5 мільярдів

На трасі державного значення Київ-Луганськ-Ізварине побудують ділянку за 5 мільярдів

На трасі державного значення сполученням Київ-Луганськ-Ізварине планують побудувати нову ділянку за 5 мільярдів гривень. Йдеться про нову дорогу в Дніпропетровській області. Про це стало відомо з тендеру, який опублікований в системі державних закупівель "Prozorro".

Відомо, що ця ділянка з'єднає вулицю Кайдакський шлях у Дніпрі з трасою Київ-Луганськ-Ізварине. Департамент житлово-комунального господарства Дніпропетровської обладміністрації уклав договір з компанією "Автомагістраль-Південь", сума контракту становить 5,1 мільярда гривень.

Також будуть побудовані дві нові транспортні розв'язки - на вулиці Маяковського і на Криворізькому шосе, через проспект Свободи й промислову зону буде побудована естакада. Роботи планують закінчити до 1 листопада 2024 року.

Нагадаємо, що на трасі державного значення сполученням Київ-Харків тривають роботи з будівництва нового дорожнього полотна - дорога перетворюється на бетонний автобан. Про це повідомили на сторінці Служби автомобільних доріг в Полтавській області в Facebook.

Дорожники ведуть роботи з укладання асфальтобетонного покриття біля селища Чутове Полтавського району. Між шарами основи й нижнім шаром укладають армувальний синтетичний матеріал, який виконує функцію роздільника і забезпечує цілісність і функціональність кожного з шарів. Товщина шарів асфальтобетону на цій ділянці становить 49 сантиметрів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися