До кінця жовтня на "Театральній" проходить виставка про інсулін

За цей час інсулін врятував мільйони життів

У вестибюлі станції метро "Театральна" відкрилася виставка "100 років інсуліну", приурочена до сторіччя відомого препарату. Виставка повинна тривати до 29 жовтня. Про це повідомили в прес-службі "Київського метрополітену".

Відзначається, що за цей час інсулін врятував мільйони життів. На виставці можна ознайомитися з історією інсуліну, симптомами цукрового діабету і профілактикою хвороби.

Метою проекту є мотивація людей до відповідального ставлення до власного здоров'я.

До проекту приєдналися українські зірки з діабетом - співак Владислав Ситник, народний артист України Назар Задніпровський, український скрипаль-віртуоз Василь Попадюк, народний артист України Богдан Бенюк та психологиня Наталія Холоденко.

Як писали "Коментарі", з 1 жовтня в Києві, як і в усій Україні, змінюється механізм адміністрування та фінансування інсулінів. Тепер відповідальність за це несе Національна служба здоров'я України. Як пояснила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, до цього фінансування Програми відшкодування вартості препаратів інсуліну відбувалося по державної субвенції, які не покривала 100% потреби, і до фінансування йшло з місцевого бюджету.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися