"Червона" зона карантину: як працюватимуть транспорт та бізнес у Києві

У столичній мерії визначились та назвали умови

Столична влада визначилась з додатковими карантинними обмеженнями в разі потрапляння Києва до "червоної" зони небезпеки розповсюдження коронавірусу. Про це за підсумками засідання комісії з надзвичайних ситуацій під час брифінгу розповів перший заступник голови КМДА Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, сьогодні, 22 жовтня, перший день, коли у Києві показники захворюваності на коронавірус відповідають показникам "червоної" зони карантину, проте столиця поки що залишається у "помаранчевій" зоні.

"Якщо ситуація буде розвиватися не дуже оптимістичним шляхом, через три дні показників "червоної" зони Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій може перевести місто Київ в "червону" зону", — зазначив Кулеба.

В разі запровадження "червоної" зони усі установи та підприємства працюватимуть виключно при наявності 100% кількості вакцинованого персоналу. Зокрема, це стосується закладів харчування, торгівельних центрів та непродовольчих магазинів. "Кожен співробітник має бути вакцинований. Мається на увазі вакцинація двома дозами", — уточнив перший заступник мера Києва.

Він поінформував, що у "червоній" зоні столична влада не буде впроваджувати спеціальні перепустки у громадському транспорті, який працюватиме у штатному режимі. Проте за дотриманням санітарних норм посилять контроль, попередив заступник мера Києва.

"Посилений контроль за дотриманням карантинних обмежень здійснюватимуть правоохоронці, робочі групи, які складатимуться з представників Муніципальної варти та Держспоживслужби", — повідомив Кулеба.

Перший заступник голови КМДА також розповів про роботу шкіл та дитячих садочків у столиці до запровадження "червоної" зони: "З 23 жовтня до 8 листопада заклади загальної середньої освіти не працюватимуть. Школи увесь наступний тиждень будуть на канікулах. Щодо другого тижня буде ухвалене додаткове рішення про дистанційне навчання або про додаткові канікули. Дитячі садки усіх форм власності до запровадження "червоного" рівня епідемнебезпеки працюватимуть у штатному режимі".

Після посилення карантину до рівня "червоної" зони будуть працювати виключно ті дитячі садки та інші навчальні заклади, де вакцинований увесь персонал.

Нагадаємо, за минулу добу у Києві зафіксували понад 1300 нових випадків захворювання на коронавірус. У столиці померли 44 людини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час засідання Київської міської ради підняли питання щодо затримки виплат столичним медикам безповоротної грошової допомоги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися